Frisk start på dagen: 5 sunde morgenvaner, der øger sundheden

Dine morgenrutiner er vigtigere, end du går og tror. De er med til at sætte en standard for dagen, og det er vigtigt at passe på med at starte dagen forkert. Herunder følger 5 gode og sunde morgenvaner, der giver din dag et boost i den rigtige retning.

Når du vågner op, er det vigtigt, at du aktiverer din krop, så den kan udføre de opgaver, du skal, i løbet af dagen. Du tror måske, at din dag først begynder, når du sipper til kaffekoppen, men faktisk starter de sunde morgenvaner allerede, før du er stået ud af sengen.

Daglige morgenvaner er med til at give dig energi, og de starter allerede, når du om morgenen strækker dig, før du rejser dig op. På den måde fortæller du din krop, at den skal til at være aktiv, da det frigiver muskelspænding og er med til at reducere følelsesløsheden.

#1: Start dagen med en smoothie

Smoothies er ikke nødvendigvis sunde, da det naturligvis afhænger af, hvad du putter i dem. Det bedste, du kan gøre, er at starte dagen med en sund grøntsagssmoothie, hvor der ikke er tilsat frugtsukker. Det er med til at give dig de vitaminer og mineraler, du har brug for i løbet af en dag.

Hvis du er i tvivl om, hvilken smoothie blender du skal investere i, kan du se en oversigt over de bedste smoothie blendere i test her. Det giver dig de rigtige forudsætninger for at vælge rigtigt, så du ikke investerer i en, som alligevel skal skiftes ud efter et halvt år.

Du kan også lave en smoothie, som du kan drikke som mellemmåltid, når du er kommet ud af døren. Det er et tungt måltid, hvis du også får morgenmad, hvorfor det kan være en god idé at gemme det til mellemmåltid.

#2: Tag et glas vand med citronsaft

Noget af det, der giver dig mest energi om morgenen, er, hvis du ikke dehydrerer. Din krop skal hydreres for at starte de funktioner op, som har været i dvale over natten. Derfor er det en god idé at starte dagen med et glas vand tilsat citron.

Du kan med fordel bytte kaffen ud med et glas med varmt vand, der indeholder et squeeze citron, da det vil forbedre fordøjelsessystemet. Det hjælper både din lever og din tarm, da det genopbygger tarmfloraen. Drik det en halv time før morgenmad hver dag.

#3: Rens tungen

Hvis du vil opretholde en god mundhygiejne, er det vigtigt at børste tænderne. Det gælder dog også tungen, som ligeledes indeholder utroligt mange bakterier i løbet af natten. Det kan føre til en dårlig mundhygiejne, som i sidste ende risikerer at gå ud over dine tænder, ligesom det kan føre til tandkødssygdomme.

Derfor er det en god idé at få det ind som en vane, at du skal rense tungen hver morgen, når du alligevel børster tænder. Det vil samtidig hjælpe dig af med den dårlige ånde, som du helt sikkert vil få, hvis ikke du sørger for at få renset tungen. Du kan bruge en decideret tungerenser, eller du kan bruge tandbørsten.

#4: Spis havregrød

Havregrød er en nem og lækker morgenmad, som giver dig energi til dagen. Det tager ikke lang tid at lave, og det kræver samtidig heller ikke det store udvalg af ingredienser. Havregryn er blandt de absolut billigste og bedste morgenmåltider på markedet.

Hvis du synes, det er for kedeligt blot at spise havregryn, kan du med fordel skære frugt ud, som du putter på. Du bør ikke anvende sukker, da det ikke er nogen god måde at starte dagen på - så er frugtsukker bedre.

#5: Start dagen med en teskefuld honning

Der er masser af gode egenskaber i honning, og det kan faktisk hjælpe dig med at stimulere din hukommelse, hvis du starter dagen med det. Honning indeholder en lang række vitaminer og mineraler, som du har godt af - særligt, når dagen starter.

Det er vigtigt, at du vælger den rigtige honningtype. Den skal helst ikke være for sød, men derimod virke naturlig og frisk i sin smag. Du bør spise en skefuld honning omkring 10-20 minutter, før du spiser morgenmad.